Начало » Новини » Култура » Седмица на любовта в Регионалната библиотека

Седмица на любовта в Регионалната библиотека

regionalnabiblioteka scaled

От 8 до 14 февруари 2023г., за десета поредна година, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”-Сливен ще се проведе Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените – Св. Валентин, един от най-обичаните от младите хора, а и от всички влюбени празник, съобщават от библиотеката..

Какво е любовта? Любовта е вълнение, вдъхновение, възторг, възраждане… В състояние е да промени коренно света ни. Тя е магията, която ни прави щастливи. Човек се среща с различните лица на любовта през целия си живот и така написва своята любовна история, чрез която доказва, че е живял истински и не е пропуснал незабелязано покрай себе си най-възвишеното и най-чистото чувство.

И тази година, на това прекрасно чувство са посветени редица инициативи организирани от РБ ”Сава Доброплодни”. Замислени като провокация за осмисляне на празника „Св. Валентин“, който се счита за привнесен в България, проявите, включени в програмата, целят да предизвикат интереса на все повече млади хора и желанието им да се запознаят с най-четените „вечни“ романи на български и световноизвестни творци вдъхновени и посветени на най-великото чувство, да споделят защо обичат празника и какво е за тях любовта, да се опитат да дадат обяснение за уникалното изпепеляващо, но и съграждащо чувство, съчетаващо копнеж, емоция, отдаденост, което просто идва и преобръща целия ти свят.

Програмата в Седмицата на любовта включва: презентации за тийнейджъри на тема: „На крилете на любовта с най-популярните любовни романи“; презентации за историята на празника „Св. Валентин“ и творчески работилници за изработване на картички „валентинки”; дискусия на тема: „Единствената сила в света, която не познава страха, е любовта“ – с участието на дванадесетокласници от ПМГ “Добри Чинтулов“ и Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. За учениците е подготвена и анкета „Какво е любов?”, томбола с любовни стихове и изложба на ръчно изработени картички „валентинки“, посветени на празника.

Груповите посещения ще се извършват по предварително уговорен график.

На 14 февруари всеки посетител на библиотеката ще получи като дар свитък с прекрасно стихотворение посветено на любовта.