днес
Начало » Новини » Общество » Сигнали за бомби затвориха училищата в община Сливен

Сигнали за бомби затвориха училищата в община Сливен

1 19 scaled

Сигнали за поставени бомби получиха тази сутрин в 9 ч. и 1 мин. почти всички сливенски училища. Днес ще бъде неучебен ден във всички училища на община Сливен, съобщи пред журналисти кметът Стефан Радев.

Екипи на Областна дирекция на МВР-Сливен са реагирали на сигналите за злоумишлени съобщения, получени днес на служебните електронни пощи на училища в град Сливен, съобщиха оттам. Извършват се действия по процедура. Учебните заведения ще бъдат затворени до приключване на проверките.

Регионалното управление на образованието и полицията координират процеса по извеждане на учениците. След това сградите ще бъдат проверени от органите на МВР, така че утре нормално да продължи учебния процес.

„Тази проява е отвратителна. Надявам се да бъдат установени извършителите и да има строги наказания за хора, които си позволяват по този начин да смущават образователния процес и да стресират толкова много хора – и деца и учители. Много е важно децата да учат и да са в училище. Това буквално е кражба от бъдещето на тези деца и спокойствието на хората и трябва да има най-строги наказания за извършителите“, коментира кметът Радев.

Запитан дали това не е опит за саботаж на изборите, кметът отговори така:

„Не мога да го свържа с каквото и да е. Прилича ми на неуравновесена и злонамерена проява. Каквито е да са мотивите на този, който го прави, надявам се да получи най-строго наказание.

Всички други училища в област Сливен – в общините Котел, Нова Загора и Твърдица водят нормален учебен процес. Началникът на Регионалното управление на образованието Кристиана Добрева – Станкова изрази надежда това да остане така.