Начало » Новини » Култура » Сливенски музиканти представят бутикова програма

Сливенски музиканти представят бутикова програма

5944a980 5ffc a9e9 ac4a a1db25960fde

Богатият на културни събития месец май, предлага още едно специално събитие в рамките на 90-ти юбилеен творчески сезон на Симфоничен Оркестър Сливен.

Сливенските музиканти Рая Радушева /флейта/ и Найден Дойнов /китара/ ще представят едно живописно пътешествие в световната музикална история. Камерният концерт ще се проведе в Четвъртък 11 Май от 18:30ч. в красивата Галерия Сирак-Скитник.

Китаристът Найден Дойнов е добре познат на сливенската публика – възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, той има дълъг и вълнуващ професионален и педагогически опит, както в България така и в чужбина. Рая Радушева е първа флейта в състава на Симфоничен Оркестър Сливен, като паралелно с това свири в съставите на много симфонични и оперни оркестри в Европа, в зали като Мюзикферайн-Виена,Концертгебау-Амстердам, Аудиторио-Мадрид, Мюнхенска филхармония и много други.

Екзотична музикална програма включваща авторите Демилак, Форе, Ибер, Радушева и Пиацола, ще събере двамата музиканти във фантастично дуо.