Начало » Новини » Общество » Служител на община Ямбол ползва инвалидно място без право?

Служител на община Ямбол ползва инвалидно място без право?

22222222

Звънар“ получи на редакционната си поща писмо със сигнал от бившия зам. кмет на Ямбол Иван Кърцъков до кмета Валентин Ревански, председателя на Общинския съвет Антон Шиков и до общинските съветници относно целогодишно ползване на инвалидномясто/а на паркинга пред блок №1 на ж.к.“Диана“ в град Ямбол от автомобил управляван от служител на община Ямбол. Публикуваме сигнала без редакция.

От доста време жители на община Ямбол, живущи в бл.№1 на ж.к.“Диана“, ме сигнализират за това, че служител на община Ямбол с инициали КК, живущ в същия този блок, целогодишно ползва инвалидно място на паркинга пред блок №1 на ж.к.“Диана“ в град Ямбол чрез автомобил управляван от него самия, а може би е и негова или семейна собственост?! И проблема не е в това, че го ползва, а в това, че той определено не е инвалид, нито обслужва друг гражданин имащ такива права. Дори е „съдействал чрез „НЯКОЙ“ в община Ямбол“ за поставяне на втори знак за инвалидно място на входа, в който живее – другите входове са само с по един такъв знак?! Но и това не е всичко! Неговите съседи от блока са забелязали и рязка „демонстрация на доста по-заможен живот“, което определено не кореспондира с доходите му на служител на община Ямбол?!, и като цяло парадирал, че е над съкооператорите си и законите!

Уважаеми г-н Ревански,

Силно се надявам, че това не е морала, който бихте подкрепили! Знам, че е практика Вие да се срещате с жителите на град Ямбол на живо по кварталите и се надявам в най кратки срокове да осъществите една такава среща с живеещите в блок №1 на ж.к.“Диана“, като тя може да бъде организирана и чрез домоуправителите на входовете.

Разчитам да уважите хората подали информацията в този сигнал за проверка и в случай, че изнесените факти в него се потвърдят да предприемете действия спрямо виновния за това съгласно законите и задълженията му като служител на община Ямбол по длъжностна характеристика!