Начало » От мрежата » Специализираната болница за рехабилитация в Котел отново е пред затваряне

Специализираната болница за рехабилитация в Котел отново е пред затваряне

111111111111111

Персоналът е без заплати седем месеца, сметките на здравното заведение са блокирани и нямат дори за ток и вода, съобщава БТВ.

В болницата се лекуват деца с увреждания от цялата страна, а след серия репортажи миналата година здравният министър обеща болницата да бъде стабилизирана.

„В продължение на девет месец никой не е отпуснал една стотинка за съществуването на здравното заведение. Аз го заварих и бях помолен от министър Хинков да поема болницата и да се изправи на ръка“, обясни д-р Григор Малев, управител на Специализираната болница за рехабилитация.

„Изкарали сме около 450 000 лева за седем месеца, работейки. Те отиваха за задължения – към персонал и към кредитори. С дейността връщаме кредитите“, добави той.

„Болницата е прекрасна и има огромно бъдеще“, коменитра министърът на здравеопазването.

Ръководството е имало среща в Министерството на здравеопазването. На нея е бил и кметът на Котел Коста Каранашев.

„Обясняваше, че е много трудно и не може да бъде намерен механизъм да бъде помогнато на болницата. Несериозно е принципалът да е поел ангажимент преди една година, а след това нищо не се случва“, обясни Каранашев.

източник: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/pred-zatvarjane-bolnica-za-deca-s-uvrezhdanija-e-bez-zaplati-i-bez-pari-za-tok-i-voda-ot-meseci.html