Начало » Новини » Крими » Специализирана операция на полиция, жандармерия и горски служители в Сливенско

Специализирана операция на полиция, жандармерия и горски служители в Сливенско

dcb064bb-69d5-4acf-9bed-58f50fb5a01d

За разкрити престъпления и установени нарушения в хода на специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Областна дирекция на МВР Сливен съобщават от дирекцията. Акцията е по разпореждане на директора на областната дирекция старши комисар Димитър Величков по установен график от главния секретар на МВР с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими района, участъци, махали и квартали.

a1863016-b695-43f6-85c9-fb28b80930c1

За времето от 00,00 часа до 23,00 часа на 14 февруари екипи на сектори „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“, „Пътна полиция“, служители на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица съвместно с екипи на Зонално жандармерийско управление-Бургас и РДГ-Сливен са извършили проверки на моторни превозни средства, лица, заложни къщи, игрални зали, търговски обекти, части домове, обекти за съхранение на дървесина, превозване на дървен материал и други.

В хода на операцията криминалисти на РУ-Сливен и участък „Надежда“ са разкрили 9 кражби от части домове и офиси на фирми, заявени по време на операция и такива, извършени от началото на месеца. Задържани са 10 мъже и една жена. Разкрита е кражба на 4 броя метални портални врати на стойност 8000 лева; Кражба на медни съдове и други вещи на стойност 2000 лева от избено помещение в квартал „Даме Груев“; Кражба на покъщнина от имот в квартал „Надежда“; Кражба на музикална уредба, друга техника и кларинет от частен дом в квартал „Надежда“; Задържан е извършител на три кражби на техника, инструменти и други вещи от имоти в квартал „Комлука“ и „Селището“; Задържана е 29-годишна жена, извършила кражба на златни накити на стойност 7000 лева; 47-годишен мъж е задържан за джебчийска кражба на сумата от 200 лева в района на ДКЦ1.

В хода на операцията е разкрит палеж, след получен сигнал около 20,30 часа за пожар в къща в град Кермен. Извършителят е задържан- мъж на 49 години, обитател на същата сграда.

Служители на икономическа полиция са иззели 740 къса цигари без бандерол. Цигарите са продавани от дома на 66-годишна жена в град Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Полицията в Нова Загора е задържала 7 мъже и 3 жени за кражби на строителни материали за 1200 лева, домова кражба на техника и хранителни продукти на стойност около 2000 лева, домова кражба на инструменти и велосипед на стойност 600 лева, три жени са задържани за нападение и кражба на мобилен телефон в село Баня, кражба на 100 литва дизелово гориво и ел. инструменти от производствена база в село Стоил войвода, задържан е извършител на кражба на сумата от 570 лева от незаключен лек автомобил „Ауди“ в село Загорци. Установена е незаконна търговия с тютюневи изделия в град Нова Загора, като са иззети 100 къса цигари без акцизен бандерол.

В хода на операцията полицията в Котел е започнала работа по сигнал за взломна кражба на техника и други вещи на стойност 4000 лева от частен имот в село Мокрен. Извършителите са задържани- двама мъже на 25 и 27 години от село Чубра и село Мокрен.

Задържан е 26-годишен мъж за причиняване на материални щети по лек автомобил „Ауди“ в град Котел.

Регистрирани са 5 случая на съхранение на дърва за огрев без превозен билет и контролна горска марка.

Полицията в Твърдица е разкрила притежание на наркотични вещества при проверка на 24-годишен мъж в град Шивачево.

При контрола по пътна безопасност по време на операцията са проверени 798 превозни средства и 1143 лица. Съставени са 123 акта, 204 фиша и 149 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

12d32bb1-0a59-4951-b031-4aa27f6a7d48

В квартал „Даме Груев“ в град Сливен е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А5“, управляван от водач на 26 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.