Начало » Новини » Крими » Специализирана полицейска операция за купен вот и битова престъпност в Сливенско

Специализирана полицейска операция за купен вот и битова престъпност в Сливенско

1 10

На територията на Областна дирекция на МВР Сливен се провежда специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и превенция на купения вот, съобщиха от дирекцията.

Операцията е 42 часова и се провежда от екипи на ОДМВР-Сливен, районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас, ДГС-Сливен и Комисията за защита на потребителите.

2-7

Към 11 часа има 9 задържани.

3-6

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” са иззели 350 кг. тютюн без бандерол. При проверка в частен имот в град Сливен са намерени списъци с имена, 11 000 лв. и злато.

4-4

При проверки на адреси в Сливен и Нова Загора са иззети различни наркотични вещества и 21 дози метамфетамин. При проверка на адреси в град Нова Загора във връзка с придобита информация за намерени лични документи и копия на лични документи. Извършват се проверки на търговски обекти и питейни заведения в цялата област. Продължават проверките във връзка с разпространение на наркотични вещества хероин и метамфетамин.