Начало » От мрежата » Срив на АБВ пощата

Срив на АБВ пощата

222222

В последните дни има сериозен срив на сайта на АБВ поща. Много хора влизат трудно или въобще не могад да ползват електронната си поща. Потребители на социалната мрежа ни писаха, че в чужбина никой не може да си влезе в АБВ пощата от няколко дена. Има мнения като „abv.bg и mail.bg много отдавна са компрометирани“, „АБВ пощата отдавна е в саморазпад. Не получавате голяма част от съобщенията. Блокират ги директно, без да ползват папка спам.

Ето какво пише в официалния блог на АБВ:

ВРЕМЕННИ ПРЕКЪСВАНИЯ НА УСЛУГАТА

Уважаеми потребители, от 13 февруари системите за сигурност на АБВ поща засякоха необичаен трафик към сървърите на услугата от българското и международното интернет пространство, без регистрирани неоторизирани влизания в пощенските кутии на потребители. За са се осигури функциониране на услугата и защитата на системата, се налагат временни спирания на части от международния трафик, както и на част от българското интернет пространство към услугите на АБВ поща. Това ще се отрази на ползването на услугата от някои наши потребители.

Екипът на АБВ работи интензивно по възстановяване на нормалната работа на услугата. Уверяваме ви, че и м бъдеще ще продължим да даваме най-доброто от себе си, за да осигурим безпроблемното ползване на АБВ поща, независимо от многобройните предизвикателства, пред които се изправяме ежедневно“

Тази нощ се сринаха и някои информационни сайтове с разширения com и bg, включително и „Звънар“. От сутринта те вече работят.