Начало » Новини » Култура » Старозагорският драматичен театър гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на Шекспир

Старозагорският драматичен театър гостува на новозагорска сцена със „Сън в лятна нощ” на Шекспир

1

Трупата на Старозагорския драматичен театър „Гео Милев” гостува в Нова Загора с постановка на всепризнатия майстор на драмата – Шекспир. Спектакълът „Сън в лятна нощ” е подарък от общинското ръководство за жителите и гостите на Нова Загора по повод Празника на града.

6

Театралите влязоха в кожите на свои предшественици артисти и ни върнаха към стария Шекспиров пътуващ театър, когато площадът се е преобразявал в сцена, а комедиантите са се възприемали като особен род „магьосници”. Младите актьори, водени от майсторската режисьорска ръка на Елена Панайотова, поведоха публиката във фантастичния свят на любовта, която забърква млади и стари, царе и занаятчии, цветя, животни, хора, митологични герои и създания. В омаята на съня се случват неочаквани и завладяващи случки. Любовта заплита умело тънките си нишки около своите герои, та дори и публиката въвлича с тях.

4

Съвременният прочит на Шекспир, предизвикателната сценография на Николина Костова – Богданова и увлекателната актьорска игра превърнаха вечерта в един трогателен сън, от който присъстващите в театралния салон на Народно читалище „Диньо П. Сивков – 1870” не искаха да се събудят.

За приказната вечер, театралният колектив на ДТ „Гео Милев” получи кошница с цветя от Община Нова Загора и възторжени аплодисменти.