Начало » Новини » Общество » Стефан Радев награди шофьор на автобус, спасил пътник

Стефан Радев награди шофьор на автобус, спасил пътник

0

Кметът на Сливен Стефан Радев награди 35 годишният шофьор на автобус в голяма сливенска фирма – превозвач и туроператор Билял Хасанов от сливенското село Новачево със Значка на Община Сливен за особени заслуги при изпълнение на гражданския и професионалния си дълг.

1-2

Водачът на пътническия автобус, пътуващ от София към Сливен спасил живота на пътник, който се задушавал. Хасанов разказа, че обучението му по оказване на първа помощ е единствено от БЧК курса в рамките на шофьорския. Пътникът, който е пътувал за Нова Загора, започнал да се задушава на магистралата около Пловдив. Шофьорът е бръкнал с пръсти в гърлото му, за да осигури достъп на въздух. Пътничка е извикала линейка, чийто екип е стабилизирал пострадалия. Билял е скромен и ако не беше една от пътничките, която да разкаже случката като добър вестоносец в една от Сливенските групи във Фейсбук, никой нямаше да разбере за станалото.

Той е много скромен и дисциплиниран, коментира собственичката на фирмата Тодорка Енева. На церемонията по награждаването присъства и майката на шофьора, която получи букет цветя от кмета.

2-1

Всичко, което бе казано в залата на общината, можете да проследите във видеоканала на „Звънар“: