Начало » Регионални » Стефан Радев предлага увеличение на подкрепата за санирането

Стефан Радев предлага увеличение на подкрепата за санирането

Stefan Radev

Увеличаване на сумата за енергийните обследвания, с която Общината подпомага сдруженията, предлага кметът на Сливен Стефан Радев на Общинския съвет, съобщиха от пресцентърът на Община Сливен. Има голям интерес от сдруженията на собствениците към националната програма за санирането. Някои от тях бяха изпратили свои представители да чакат ред за подаване на документи още от неделя следобед. Срокът за това е от 23 януари – понеделник, до 27 януари – петък. След като бе информиран, че има чакащи хора кметът заяви, че ще предложи на Общинския съвет отпускане на още средства.

„Ще направим предложение да се отпуснат още средства, освен вече гласуваните 300 000 лева. Предложената сума ще бъде поне три пъти повече от сегашната“, каза кметът.

Средствата, които отпуска Общината, са предвидена за частично финансиране на обследванията на жилищните блокове, които ще кандидатстват по програмата за саниране. На чакащите граждани беше осигурен достъп до фоайето на Центъра за административно обслужване и поставени столове.

Вижте още веднъж какво каза Стефан Радев пред журналисти при последното заседание на Общинския съвет.