Начало » Новини » Бизнес » Стефан Радев участва в Инвестиционна конференция в Истанбул

Стефан Радев участва в Инвестиционна конференция в Истанбул

Stefan Radev

Кметът на община Сливен Стефан Радев ще участва в Инвестиционна конференция на 26 и 27 януари в Истанбул, организирана от Българската агенция за инвестиции, съобщиха от общинския пресцентър. Сливенският кмет беше номиниран от Националното сдружение на общините в Република България да представи на форума значението на общинската власт за насърчаване на местното развитие. Конкретен интерес е проявен специално към активната дейност на Община Сливен за изграждане на индустриална зона. Това ще даде възможност за презентиране на амбициозния общински проект, за срещи с потенциални инвеститори, за запознаване с организацията на авторитетната промишлена зона „Гебзе“ и създаването на контакти.

Инвестиционната конференция ще бъде от реална полза за новата промишлена зона на града, чието изграждане е в процес на подготовка и е свързано с усилена работа. Заради поетия ангажимент кметът ще бъде възпрепятстван да участва в годишната среща на Мрежата на балканските градове В40, която ще се проведе в гръцката столица Атина също в края на месеца.

По време на Инвестиционната конференция бъдат представени условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България. Целта е страната ни да бъде презентирана като добра дестинация за бизнес вложения. Приоритетно ще се говори за възможностите за инвестиции в секторите „Автомобилостроене и машиностроене“, „Здравеопазване и балнеология“. В рамките на престижния форум е предвидено посещение в голямата индустриална зона „Гебзе“.

Според информация на Българската агенция за инвестиции, на форума ще присъстват Александър Пулев – министър на иновациите и растежа, д-р Асен Меджидиев – министър на здравеопазването, Илин Димитров – министър на туризма, Ангел Чолаков – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Турция и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Възможностите за инвестиции ще бъдат представени от представители на успешни компании, инвестирали в България.