Начало » Регионални » Съветниците спънаха Индустриалния парк на Сливен

Съветниците спънаха Индустриалния парк на Сливен

1 10 scaled

Общинските съветници гласуваха против създаването на еднолично дружество„Индустриален парк Сливен“ ЕООД. Предложението на кмета Стефан Радев бе направено съгласно изискванията на Закона за индустриалните паркове, като създаването на такова дружество е едно от условията за регистрацията на Индустриалната зона. Основен предмет на дейност на новосъздаденото търговско дружество, ако все пак бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет в началото на април, ще бъде изграждане на индустриалната зона и общото й управление. Едноличен собственик на капитала ще бъде Община Сливен.

Основният мотив за отхвърлянето на предложението като че ли беше личността на предлаганата за временен управител на общинското дружество, както и задаващата се предизборна кампания.

Коментарът на кмета Стефан Радев пред журналисти вижте във видеофайла:

Нашите очаквания са в края на лятото да бъдат отворени мерки, чрез които можем да кандидатстваме за привличане на инвестиции, които общината да инвестира в тази зона и за започнем активно да я промотираме когато има поне начало на строителството на инфраструктурата. Дотогава задължително трябва да сме вписани в регистъра на индустриалните паркове, за да можем изобщо да кандидатстваме. Има текущи, оперативни неща, лицензи, които трябва да се извадят и трябва да има регистринрано дружество. Надявам се нищо да не е загубено и това да не е стратегическа грешка на Общинския ни съвет, която да даде отражение в бъдеще“, заключи Стефан Радев.