Начало » Регионални » Съветниците спънаха Индустриалния парк на Сливен

Съветниците спънаха Индустриалния парк на Сливен

1-10

Общинските съветници гласуваха против създаването на еднолично дружество„Индустриален парк Сливен“ ЕООД. Предложението на кмета Стефан Радев бе направено съгласно изискванията на Закона за индустриалните паркове, като създаването на такова дружество е едно от условията за регистрацията на Индустриалната зона. Основен предмет на дейност на новосъздаденото търговско дружество, ако все пак бъде гласувано на следващата сесия на Общинския съвет в началото на април, ще бъде изграждане на индустриалната зона и общото й управление. Едноличен собственик на капитала ще бъде Община Сливен.

Основният мотив за отхвърлянето на предложението като че ли беше личността на предлаганата за временен управител на общинското дружество, както и задаващата се предизборна кампания.

Коментарът на кмета Стефан Радев пред журналисти вижте във видеофайла:

Нашите очаквания са в края на лятото да бъдат отворени мерки, чрез които можем да кандидатстваме за привличане на инвестиции, които общината да инвестира в тази зона и за започнем активно да я промотираме когато има поне начало на строителството на инфраструктурата. Дотогава задължително трябва да сме вписани в регистъра на индустриалните паркове, за да можем изобщо да кандидатстваме. Има текущи, оперативни неща, лицензи, които трябва да се извадят и трябва да има регистринрано дружество. Надявам се нищо да не е загубено и това да не е стратегическа грешка на Общинския ни съвет, която да даде отражение в бъдеще“, заключи Стефан Радев.