Начало » Новини » Крими » Убиецът на българския граничен полицай искал да краде добитък

Убиецът на българския граничен полицай искал да краде добитък

prokur

Българският граничен полицай Петър Бъчваров, който бе убит на границата между България и Турция, е бил прострелян от турски гражданин, целящ да осъществи криминално деяние от битов характер – кражба на добитък. Това е основната версия, по която работят разследващите от българска и турска страна, се казва в прессъобщение на Апелативна прокуратура Бургас. Новината съобщи пред медиите прокурор Дойчин Дойчев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол. Той участва в съвместна координационна среща с представители на турските власти, която бе проведена днес на ГКПП „Капитан Андреево“. Освен прокурор Дойчев участие в срещата взеха и наблюдаващият досъдебното производство прокурор, главният секретар на МВР Петър Тодоров , главен комисар Атанас Илков – директор на ГДНП, както и главен комисар Росица Димитрова – директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Прокурор Дойчев съобщи още, че резултатите от назначената експертиза показват, че убийството е извършено с ловно оръжие 12-ти калибър, а изстреляните сачми се използват за стрелба по едър дивеч.

По думите на прокурор Дойчев проведената днес среща е имала за цел да бъде обменена информация между разследващите от двете държави, за да може разследването да завърши в най-кратки срокове. Работата по досъдебното производство продължава, но то е пред приключване, добави прокурор Дойчев.

Припомняме, че граничният полицай Петър Бъчваров бе убит на 07.11.2022 г. по време на изпълнение на служебните си задължения по охрана на българската граница. Младият мъж бе прострелян в главата в непосредствена близост до граничната ограда край село Голям Дервент, общ. Елхово. За убийството е задържан турски гражданин.