Начало » Избори » Указания за гласуването и комисиите от ЦИК

Указания за гласуването и комисиите от ЦИК

parlamentarni izbori2023 1

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува Методическите указания по прилагане на Изборния кодекс за Секционните избирателни комисии за изборите за народни представители на 2 април 2023 година.

На сайта на ЦИК : https://www.cik.bg/, в раздела „Разяснителна кампания“, са публикувани видео и аудио клипове с инструкция как да се упражни машинен и хартиен вот от избирателите.

В раздела „Машинно гласуване“ е инсталиран симулатор, на който избирателите могат да изпробват начина за машинно гласуване.

В раздела „Методически указания“ са публикувани Инструкция за тест на видеоизлъчването в предизборния ден и Инструкция за видеоизлъчването в изборния ден, които ще намерите в прикачените файлове тук.

Методическите указания на Централната избирателна комисия за работата на секционните избирателни комисии преди, по време и след приключването на изборния ден също може да разгледате и изтеглите от прикачените файлове.

При въпроси и сигнали относно изборния процес може да се обръщате към Районната избирателна комисия в Сливен ( https://rik21.cik.bg/ns202304 ), както и към Областна администрация Сливен ( тел: 044-663-202, e-mail: governments@regionsliven.com )