Начало » Регионални » Училище и детска градина в Твърдица са обновени по програма

Училище и детска градина в Твърдица са обновени по програма

Atanas Atanasov 2 scaled

В гимназията в града учат близо 800 деца и за наша радост по проект успяхме да я ремонтираме, сподели кметът на Твърдица Атанас Атанасов.

Бе направен и вътрешен ремонт и външна топлоизолация. Изключително сме доволни от резултата на т. нар. саниране, защото гимназия „Неофит Рилски“ се намира в най-високата част на града, известен с вятъра си.

IMG 20230320 142757

Досега през зимата северните стаи почти не се отопляваха. Проектът е за около 960 хиляди лева. Стаите са топли, обстановката за учебен процес е нормална“, коментира кметът.

По проект е санирана и сграда на една от детските градинифилиал на „Щастливо Детство“.

IMG 20230320 144040

През годините е бил ремонтиран само един етаж, покривът е бил проблемен. Сега е направена изолация, изградена е отоплителна инсталация. Първоначално е било предвидено тя да бъде на газ, но с идването на кризата с цените и газификацията на Твърдица не се е получила. Затова отоплителната инсталация работи с пелети.

Наесен в детската градина ще бъдат открити две нови групи. Деца има достатъчно и след като влезе в сила законът за задължително посещение на 4 годишните в детска градина, може би няма да може да се поемат всички деца, каза още Атанасов.