Начало » Завана » Филмът за Ботев предизвика взрив от негативни коментари в мрежата

Филмът за Ботев предизвика взрив от негативни коментари в мрежата

324079183 880947556584453 6766505728050191527 n

колаж, шестващ из мрежата

Излъченият вчера по БНТ филм „Ботев“ предизвика серия от негативни и гневни коментари в Социалната мрежа. Със свой пост в мрежата главният редактор на „Звънар“ Доброслав Иванов реши на предизвика потребителите да обяснят причината, поради която изригна това възмущение на клетите възприематели на творческата инвенция на създателите на филма, продуциран от обществената телевизия.

Ето само част от коментарите на хората:

„Аз малко издържах. Нямам впечатления от цялата лента, но това, което гледах, даже не е вапцаровско“.

„Додо, наистина не е хубав филма и мноооого жалко. Даже по-добре не си губи времето, ще те хване яд. Самоцелното пускане в обръщение на велики имена с цел евтин патриотизъм не помага на никого. Жалко е. На мен ми стана тъжно. Много тъжно. А на теб ще ти стане направо страшно“.

„Додо,гледах го и не издържах,честно,при наличието че приятел играеше във масовката.То бяха едни олигофренски действия,Ботев говори,за ред и дисциплина четниците се борят и играят хора по поляните,пукат на поразия във въздуха.Не носят нищо и изведнъж ведят двеста пушки да раздават .Едно хлапе замеря Ботев със камъни той се смее абе едвам изтраях“.

„Името на Максим Генчев трябва да е достатъчно за да те откаже“.

„Аз пък го изгледах. Рядко за наш филм. Добре, че не е сериал. Обаче, във филма повечето време се говори за пари- кой от кого колко взел, кой на кого ще даде или балада даде, шкафове с много пари, злато…Звучи ми доста съвременно“!

„Трябва да го гледаш, това не е за изпущане, първо ще се смееш после ще плачеш, толкова режисьорска тъпотия на едно място не си виждал, иначе всеки даде от себе си според въжможностите, стойки на ръце, яздене на коне, мерене с камъчета и т. н.“

„Тежък филм за Ботев. По-точно, сглобка от кадри, не особено умела. Наблегнато е повече на емоциите, отколкото на познанието, да не говорим за възпитанието. Сякаш създателите на филма изпитват някакъв необясним оргазъм от обстойните картини със смъртта на българските юнаци, а тази на Ботев е представена с такава възхита, сякаш самата Мона Лиза е скокнала от картината, за да им направи свирка. Нелоша музика. Кретенски каскади. Протяжност излишна. А репликите на нежния Ники Илиев (в ролята на баш турски главорез!!!) ми припомниха с абсурдността си култовия разговор на Бай Тошо с космонавтите, показан някога на живо по телевизията“.

„Най голямата емоция беше когато малкия целеше брадата на „Ботев“с камъчета и я улучи, режисьорско постижение е това“.

„Леко библейски сюжет, нищо чудно следващият потърпевш да е самият Христос, завалията…“

„Стана ми интересно – филм за Ботев! Но съм много раздвоена от коментарите. Когато правиш нещо, прави го, както трябва, или не се захващай, ако това не е лъжица за твоите уста!“

„След „Възвишение“, това недоразумение, експерименти с български (модерни) филми за велики личности не си правя“.