Начало » Новини » Крими » Хванаха крадци на 100 бременни овце, вероятно част вече са изядени

Хванаха крадци на 100 бременни овце, вероятно част вече са изядени

kradeni ovce

Полицията е задържала петима крадци на 100 бременни овце от ферма край град Сливен, съобщиха от областна дирекция на МВР.

Сигналът е получен на 16 януари в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност на територията на РУ-Сливен. Заявена е кражба на 100 броя бременни животни –овце, от стопанска база в местността „Рамануша“. Нанесената щета е на стойност около 50 000 лева. Предприети са незабавни издирвателни действия. В хода на разследването се установява, че кражбата е извършена за времето от края на месец декември до 6 януари. Полицейските служители установяват, че извършителите са от село Сотиря. Предприети са заградителни и други мероприятия на територията на селото. Задържани са петима мъже на възраст между 26 и 16 години. Направили са пълни самопризнания. Част от откраднатите животни са издирени и върнати на собственика. Работата по установяване на останалите животни, обект на кражбата, както и други лица, имащи отношение към извършеното престъпление, продължава от служители на Районно управление-Сливен.

Собственикът след много дълго време е установил кражбата. Крадците са продали част от животните и полицията е продължава да установява купувачите. Твърде възможно е част от овцете вече да са изядени в сотирската и други махали.