Начало » Завана » Червеният пират – удобният виновник

Червеният пират – удобният виновник

3434343

сн. Нова ТВ – това ли е Червеният пират?

Няколкото дена слава на т. нар. Червен пират, подхвърлена от службите нещо не хваща дикиш сред хората. Горкият „скитник” бе удобният виновник за всички отправяни заплахи, поне през последните месеци. Поне в Сливен стана ясно, че заплашителните имейли са още от август. Обаче нашият „неуравновесен” герой ни бе подхвърлен сега от ГДБОП, за да потънат в мъгла истинският натиск и мътилка във войната на лобитата в съдебната система и политическата сглобка. Този съвременен ван дер Любе няма да изтрие десетките неразкрити убийства и няма да убеди хората, че нещо се прави, но е удобно да се омаловажат всякакви опити за разкрития на онова, което изтъркано се нарича мафия.

От Главна дирекция „Национална полиция“ са задържали „Червения пират“ в района на Боянските гробища в 20:30 ч. Казва се Илко Захариев от Сливен, съобщи NOVA.

За него директорът на ГДБОП Явор Серафимов заяви, че стои зад заплахите, отправени към политици, съдии и публични личности.

Червения пират е български гражданин, водещ скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Пред журналиста на NOVA Мариета Николаева Серафимов обясни, че става въпрос за психически неуравновесен човек, който, „следейки новините, намира вариант да отправя заплахи към тези лица“.

По информация на МВР мъжът е заплашвал и министъра на образование, съда във Варна и СГП. Един от многобройните сигнали за бомба в столичен търговски център също бил негово дело. За целта Червеният пират използвал различни фалшиви имейли. Открити са 20 имейла със заплахи до Агенция „Митници”.

Червения пират е признал вината си и съдейства на полицията. Намерени и иззети са двата му телефона, в които са настроени около 10 пощенски кутии, от които са разпращани заплашителните имейли, както до съдия Цариградска, така и до вицепремиера Габриел, образователния министър, директора на СДВР, Агенция „Митници”, съдии и прокурори.