Начало » Новини » Честит Ден на храбростта от областния управител

Честит Ден на храбростта от областния управител

AFUZOV 1

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

Скъпи именици,

Дами и господа,

Честит празник на Българската армия, на всички носещи името и закрилата на Свети Георги Победоносец, на хората, чийто труд е свързан със земята и стадата!

Възникнал още в дълбока древност като празник на героя-покровител, втъкан в православната ни традиция като ден за честване на мъченика за вярата Свети Георги Победоносец, от самото създаване на новата Българска държава 6-ти май е отреден за Ден на храбростта и Българската армия. През всички епохи обаче, в българското ни самосъзнание Гергьовден си остава символ на почитта към земята, възраждащата се природа, мъжкото начало и земеделския труд, като празник, обединяващ чрез красивите си обреди и ритуали семействата, селищата, нацията.

Уважаеми военнослужещи от област Сливен,

Носете с отговорност, мъдрост, доблест и чест службата си, бъдете предани синове на държавата и обществото! Не забравяйте, че в цялата ни военна история няма нито едно пленено българско знаме. Помнете примера на многобройните генерали, офицери и войници, загинали, бранейки всяка педя българска земя!

От сърце пожелавам на всички вас здраве, сили, високи професионални резултати, храброст, подобаващо признание и лично щастие!

Скъпи именици,

Нека вашият патрон – Победоносецът Свети Георги, ви закриля и вдъхновява по житейския ви път! Бъдете здрави и успешни, удовлетворени от постиженията и труда си, бъдете щастливи!

Честит празник на всички!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен