Начало » Коментари » Четиво за тези, които обичат да мерят силата на чуждите армии

Четиво за тези, които обичат да мерят силата на чуждите армии

Petar Petrov

Открай време у нас има нагласа да се мери чуждата сила. Сигурно датира от Възраждането. Дядо Вазов с присъщото му чувство за хумор е вкарал реплики като тази в устите на своите герои: „ингилизите са неми като немците“ в коментарите им за бурската война. Та за тези, които обичат да мерят чуждите мускули, „Звънар“ предлага коментара на инж. Петър Петров в неговия профил: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089324540035

Колко е силна армията на Украйна? А колко е силна в сравнение с армията на агресора? Тези въпроси интересуват доста хора. В Интернет има достатъчно информация, но коя е наистина достоверната?

Повечето експерти се опират на данните на стари и доказали се във времето информационни извори. Онези, които работят по темата от години, събират достоверна информация и я подреждат. Един от професионалните източници на военна информация е https://www.globalfirepower.com/

За онези, които биха се справили по-трудно предлагам като начало да се запознаят с въоръжените сили на Украйна и на Русия към 24.02.2022г.

След като влязат в сайта на страната да се смъкнат надолу и отидат на отделните информационни раздели. Примерно да натиснат „manpower“(войници); „land forces“(сухоземни сили); или „airpower“(въздушни сили). Под всяка цифра има в друг цвят колко е годната част от цялото въоръжение.

Украйна: https://www.globalfirepower.com/country-military-strength…

Русия: https://www.globalfirepower.com/country-military-strength…