Начало » Избори » Членове на комисии не се явяват в изборния ден

Членове на комисии не се явяват в изборния ден

IMG 20230331 110059

Много членове на Секционни избирателни комисии не са се явили в изборните секции в общините Сливен и Нова Загора, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) – Сливен Даниела Василева. Извършват се замени.

Както БТА писа, в последните седмици на предизборната кампания имаше множество замени на членове на СИК, след като стана ясно, че изборният процес се усложнява заради видеозаснемането. В изборите в областта днес са ангажирани 2432 души.

„Всички избирателни секции в областта са отворени, машините работят, но има жалби от Котел и Сливен относно параваните, които се използват. Основанието е, че те са като тъмни стаички, покрити в горната част и лицата на гласуващите не се виждат“, каза още говорителят на РИК.

В 21 МИР са разкрити 307 секции, от които 11 подвижни, 20 са секциите за хора с увреждания, разкрити са допълнителни в Женския затвор, Дома за стари хора, болниците „Хаджи Димитър, „Д-р Иван Селимински“ и Военна болница в Сливен.

Секциите, в които се гласува машинно, са 247. В останалите се гласува само с хартиена бюлетина.

В област Сливен за участие в изборите са регистрирани 21 партии и коалиции. Кандидатите, които ще се надпреварват за депутатски мандати (общо шест) за 21 МИР, са 152-ма, средната им възраст е 47 години.