Начало » Регионални » Шофьорите вече използват новото кръгово в Сливен

Шофьорите вече използват новото кръгово в Сливен

1 15 scaled

Новото кръгово кръстовище в Сливен между булевардите „Панайот Хитов“, „Стефан Стамболов“ и улица „Лъвова чешма“ вече се използва. Довършва се маркировката и осветлението, предстои да бъде монтирана контактната мрежа за тролеите. Тази сутрин полагаха хоризонтална маркировка. Извършена е цялостна реконструкция на съществуващите ленти за движение и изграждане на кръга. Отпуснатата сума за изграждането му е 696 хиляди лева.

Кметът на Сливен Стефан Радев, заедно със зам. кмета Камен Костадинов и Костадин Костадинов, главен експерт в дирекция „Общинска инфраструктура“, огледаха изпълнението на строителството.

Radev Kostadinov

Кръстовището вече може нормално да се използва от шофьорите и използвам случая пак да похваля изпълнителите от „Пътно поддържане“ Сливен за бързото, стиковане и добро изпълнение на строителния обект. Надявам се и ВиК да възстановят настилката по бул. „Панайот Хитов“, за кметът пред журналисти. Какво отговори той на въпроси защо все още е затворена улица „Раковски“ и по други инфраструктурни ремонти, вижте във видеоканала на „Звънар“:

„Когато бях разпределен на работа в „Пътни строежи, Окръжното ръководство ни възложи да изпълним строежа на тогавашния булевард „Чавдар“ (сега „Стефан Стамболов“)“ си спомни Костадин Костадинов, главен експерт в дирекция „Общинска инфраструктура“. Тоя поясни, че в годините на социализма булевардът не е бил кръстен нито на славния хайдутин, нито на партизанска бригада „Чавдар“, а на интербригадиста в гражданската война в Испания и политзатворник Нено Стоянов – Чавдар от сливенското Старо село. Повече за пътното строителство и разликите в технологиите, вижте във видеоканала на „Звънар“:

Новото кръгово на Сливен бе почти напълно завършено един месец преди крайния срок.