Начало » Избори » 10 кандидати в листата на Възраждане в Сливен

10 кандидати в листата на Възраждане в Сливен

Vazrajdane Sliven

Партия „Възраждане“ ще участва с десетчленна листа на предстоящите парламентарни избори. Това каза днес в Пресклуба на БТА в Сливен Климент Шопов, водач на листата и председател на сливенската организация. Той допълни, че участниците са избрани от местни членове и и симпатизанти на партията, а средната възраст на членовете на листата е 44 години.

Шопов бе народен представител в 48-то Народно събрание. Той е роден в Канада и от две години живее в Сливен, е индустриален инженер, завършил образование в Канада, работил е като консултант в различни проекти. Втори в листата е Динко Ганчев, предприемач от Сливен, който има опит в сферата на туризма. Трети е Неделчо Великов, офицер от резерва, чиято страст е професионалната фотография. Четвърти е д-р Димитър Ковачев, родом от Нова Загора, който от 2018 година се заниимава с научна и консултантска дейност. Пети е Деян Иванов, бивш военнослужещ, шеста – Евгения Колева, инженер – технолог. На седмо място е Георги Милев, който работи в областта на развитие на технологиите за добив на вода от природни източници чрез сондажи. Осми е Боян Стаматов, който работи като специалист „Обработка база данни“, девети – Филип Кънев, собственик на туроператорска агенция и на десето място – Ваня Данчева, която е моделиер.

Климент Шопов бе категоричен, че участниците в листата ще оправдаят доверието на избирателите и ще отстояват интересите на хората. По време на работата на предишното Народно събрание, от партията на местно ниво, са подали редица сигнали за нерегламентирани сметища, като са предизвикали среща с РИОСВ. Сигнализирали са за нередности в Дома за стари хора в Сливен и са поискали да се изгради детска градина в село Младово.

От местната организация за близо 43 дни са събрали 6500 подписа в подкрепа и за запазване на българския лев, съобщи областният координатор Динко Ганчев. В национален мащаб събраните подписи до момента са близо 300 хиляди.