Начало » Избори » 16 секции за хора с увреждания в 21 МИР Сливен

16 секции за хора с увреждания в 21 МИР Сливен

Daniela Vasileva 2 scaled

В 21 Сливенски избирателен район са открити 16 секции за хора с трайни увреждания по две секции в общините Котел, Нова Загора и Твърдица и за град Сливен общо 10, съобщи на пресконференция говорителят на Районна избирателна комисия (РИК) Даниела Василева. Две от тях са на първия етаж – тези в НУ „В. Левски“ и ОУ „Д. Петров“. Останалите училища са ОУ „Хр. Ботев“, СУ „Х. М. Пашов“, ОУ Д-р Ив. Селимински“, ОУ „П. Хитов“, СУ „Й. Йовков“, ОУ „Ел. Багряна“, ОУ „К. Константинов“, ОУ „Юрий Гагарин“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Черноризец Храбър“.

Утре, 18 март изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес. Те могат да се подават по два начина – лично в съответната община и онлайн.

Болни хора или такива, които нямат физическа възможност да отидат до секциите до 27 март могат да подадат заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия или за помощ за транспорт в изборния ден. Това може да бъде направено и на телефон 044 511 215. Към момента са постъпили само 3 заявления за откриване на подвижни секции.

Видеонаблюдение в изборния ден няма да има само в балканските села Раково и Дъбова. Предстои ЦИК да опише в методическите указания по какъв начин ще се извършва видеонаблюдението.

До този момент в РИК няма постъпили жалби. Почти всяка партия е подала поне по две промени в състава на Секционните избирателни комисии (СИК).