Начало » Избори » 18 март е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

18 март е срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Daniela Vasileva scaled

Започна регистрацията на листите на партиите и коалициите, които ще участват на изборите на 2 април. Срокът е 17 ч. на 28 февруари, информира новият говорител на Районна избирателна комисия Сливен (РИК) Даниела Василева на първата си пресконференция.

РИК утвърди единните номера на секциите в 21 Сливенски многомандатен избирателен район. Те са общо 292. 181 са в Община Сливен, в Нова Загора – 62, в Котел са 30 и 19 в община Твърдица.

Секционните избирателни комисии (СИК) ще имат 2432 членове в областта. СИК ще бъдат 9 и 7 членни, съобразно броя на избирателите. 515 члена ще имат ГЕРБ – СДС, 428 Продължаваме промяната, ДПС ще имат 321 членове на комисии, ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП, Демократична България и Български възход – 292 или по един член във всяка комисия.

Срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес изтича на 18 март. Заявленията се подават в съответната община. Те могат да бъдат подадени и онлайн.

Същият срок (20 дни преди изборите) е и за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Избирателите, които искат да разберат в коя секция ще гласуват могат да го направят с sms със съдържание ЕГН на № 18429 към трите оператора на цена 25 ст. Справки могат да се правят и в сайта на ГРАО по ЕГН или по постоянен адрес тук: https://www.grao.bg/elections/

Повече информация – в звуковия файл:

До този момент в РИК своя листа са регистрирали само ПП НАРОДНА ПАРТИЯТА ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА.

За по-пълна информация на избирателите „Звънар“ ще публикува всички листи на участниците в изборите в 21 Сливенски избирателен район по реда на тяхната регистрация и най-накрая всичките вкупом. Ето първата:

1.ДИМИТЪР АЛЕКСАНДРОВ АЛЕКСАНДРОВ

2.ИВАН ЖЕЛЕЗЧЕВ ХРИСТОВ

3.ДЖОРО СИМЕОНОВ ДЕМИРЕВ

4.ЮЛИЯН ХРИСТОВ ЮНАКОВ