Начало » Новини » Общество » 40 хиляди за пострадалите от земетресението и генератор за училището в Городни от Община Сливен

40 хиляди за пострадалите от земетресението и генератор за училището в Городни от Община Сливен

Dimitar Mitev scaled

Кметът на Сливен Стефан Радев внесе в Общинския съвет предложение за предоставяне на финансова помощ за пострадалите от земетресението в Република Турция, съобщи на пресконференция председателят на Общинския съвет Димитър Митев. То е в отговор на постъпило писмо от Мрежата на балканските градове В40, в която членува от миналата година и Сливен. В молбата е отправен призив за предоставяне на международна финансова и хуманитарна помощ.

Предложението е част от дневния ред на утрешната редовна сесия и ако бъде одобрено, Община Сливен ще окаже финансова подкрепа в размер на 40 хиляди лева. Средствата ще бъдат преведени по банкова сметка в лева на Българския Червен кръст, открита специално за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия.

Кметът е входирал и допълнителна точка в дневния ред да бъдат гласувани 9 хиляди лева за закупуване на генератор за българското училище в село Городни, област Болград, Украйна. Поради военните действия там има чести спирания на тока. Генераторът ще бъде доставен на място, информира Митев.