днес
Начало » Новини » 50 родители озелениха с 60 стръка цветя двора на детска градина „Слънчо“ в Ябланово

50 родители озелениха с 60 стръка цветя двора на детска градина „Слънчо“ в Ябланово

1 10

Родители на дечица от различни групи на детска градина „Слънчо“ в с. Ябланово садиха цветя, за да направят по-приветлив двора ѝ за децата си.

3-2

Акцията се провежда от есента на миналата година в Ябланово, когато ръководството на детското заведение решило да създаде чисти кътове за всяка от наличните си групи с деца.

2-5

Към момента такива доброволни еко инициативи в котленско са активни в селата Тича и Малко село.

„Провокирани от идеята за полагане на грижи за зелените площи, учители и близо 50 родители, се включиха тази година в пролетната ни доброволческа акция. В удобно за тях време, те приобщиха към трудовия си ден и децата, като по този начин им изнесоха един своеобразен еко урок. Благодаря на всички майки, които прегърнаха идеята ни и преобразиха нашата градинка!“, каза директорката на ДГ „Слънчо“ Зьохре Османлъ.

Тя посочи, че за един ден еко групата превърнала множество стари гуми в красиви цветарници, които след това засадили с рози, теменужки, карамфили и латинки, закупени с лични средства.

Инициативата на детската градина ще продължи и през следващите дни при подходящи метеорологични условия. Тогава ще бъдат облагородени пясъчници, детски съоръжения за игра и други, съобщиха от яблановското детско заведение.