Начало » Новини » Крими » 60 годишен убил сина си след свада пред очите на внуците

60 годишен убил сина си след свада пред очите на внуците

IMG 20230123 114206 scaled

60 годишен мъж от сливенското село Горно Александрово е убил 40 годишния си син на 27 април вечерта в селото след свада. Убийството е потвърдено от полицията. Инцидентът е станал снощи след 22 ч. при скандал в дома им. Мъжът е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

Предстои да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 60-годишния извършител.

Убитият син е работил в Германия и наскоро се е върнал за малко, като е имал билет за връщане в Германия за събота. Убийството станало след като майката говорила с дъщеря си по телефона на извършителя, а убитият поискал да говори със сестра си и след кавга получил удар с нож право в сърцето. Цялата трагедия се разиграва пред очите на деца, най-малкото от които е 5 годишно – внуците на извършителя. На убиството е присъствал и братът на извършителя – чичо на убития. Той е разпитат от полицията и освободен.

Семейството се е занимавало основно със земеделие, притежават техника. Убиецът наглеждал и имотите на децата си, които работят в чужбина. Имал особен характер.

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Г.В. Той е обвинен за това, че умишлено умъртвил родния си син, съобщиха по-късно от Апелативна прокуратура Бургас. Престъплението е осъществено на 27.04.2023 г. в село Горно Александрово, общ. Сливен. То е квалифицирано по чл.116,ал.1, т.3, предл.3, вр. чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено след възникнал спор между двамата мъже. Престъплението е извършено с нож, с който са нанесени четири удара по тялото на пострадалия 40-годишен мъж.

Предстои Окръжна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемото лице.