Начало » Новини » Крими » 8 години затвор за кражба на 103 хиляди от офис

8 години затвор за кражба на 103 хиляди от офис

prokur

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен бе наложено наказание от 8 години „лишаване от свобода“ по отношение на мъж с инициали Б.К., съобщиха от Апелативна прокуратура Бургас. Той бе подсъдим за противозаконно отнемане на близо 103 хиляди лева от помещение на търговско дружество в Сливен. Кражбата е осъществена на 22/23.07.2022 г. Тя е квалифицирана по чл.196а, вр. чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3 и т.4, предл. 2, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК, тъй като откраднатото е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

По време на разследването е установено, че Б.К. е проникнал на територията на търговското дружество, прескачайки ограда. След това разбил вратата на офиса и проникнал в помещението. Претърсил чекмеджета и успял да открие ключове за каса, намираща се в него. Така Б.К. успял да открадне общо 102 655 лева, които се намирали в касата на дружеството.

Присъдата на Сливенски окръжен съд, която е постановена по реда на съкратеното производство, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.