Начало » Избори » Бойко Борисов поиска от ГЕРБ Сливен резултат за съставяне на правителство

Бойко Борисов поиска от ГЕРБ Сливен резултат за съставяне на правителство

1 18 scaled

„Искам от вас убедителна победа, за да сглобим правителство от позиция на първите“, Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен на среща с организациите на партията от четирите общини в областта и симпатизанти.

„България е надживяла много кризи. Аз съм ви вадил от три – гръцката, миграционната и КОВИД. Бюджетите са ни били винаги на излишък и винаги навсякъде се е строяло. Хората много ясно могат да изберат“, заяви още Борисов, аплодиран от пълната голяма зала на Драматичен театър „Стефан Киров“.

2-14

По адрес на досегашните управляващи Борисов каза: „Тези момчета са много богати хора и рано или късно офшорките ще гръмнат. Такива големи пари няма да им ги оставя, ще ги търся! Българите не знаят как, но ония оттатък не пропускат такива големи пари, изнесени от България“.

По-силни сме от седемте им организации и партии, с които са в коалиция Затова ГЕРБ ще сме първи, декларира Борисов. „В ГЕРБ имаме експертите. Имаме повече завършили в САЩ, Германия и Холандия, отколкото в ПП. Имаме спортисти със световни рекорди, музиканти, лауреати, имаме християни и мюсюлмани. Всичко това са младите лица на ГЕРБ“, категоричен бе Борисов.
„Какво стана със санирането? Защо най-добрата социална програма бе спряна? Хиляди семейства бяха лишени от безплатно саниране. Хиляди строителни работници от малките фирми така си изкарваха хляба. Тук в Сливен има санирани 51 блока. А „Промяната“ колко направиха?! Две години АМ „Тракия“ няма маркировка. Десетки хиляди тирове минават ежемесечно през магистралата, а те една лентичка не направиха.“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Срещата бе открита и водена от водача на листата на ГЕРБ – СДС в 21 Сливенски избирателен район и областен лидер Десислава Танева, която даде думата на кметове от областта – на Котел Коста Каранашев, постигнал процентно най-високите резултати за ГЕРБ в областта, на Галя Захариева – спечелила безапелационно на първи тур извънредните кметски избори в Нова Загора и на кмета на Сливен Стефан Радев, за когото Бойко Борисов каза, че е единствения кмет, който по време на неговото управление, е върнал неизразходени пари по проект в централния бюджет и който наесен ще бъде издигнат отново. „Останали 200 000 лв и кметът Стефан Радев ги върна обратно в сметката. Ние ги върнахме обратно на Сливен за ремонт на детска градина. Това е една от причините Стефан Радев отново да е кандидат на ГЕРБ за местния вот през есента“, каза още Бойко Борисов.
Той припомни думите на Иван Костов, че поне две години няма да можем да се излекуваме от инфлацията на „Промяната“. „Няма нищо направено от тях в нито един сектор. Откъде дойде инфлацията? Произвеждаме жито и слънчоглед. Имахме най-ниски цени на горивата. Вече „Промяната“ са много
богати хора, но скоро офшорките им ще гръмнат. След изказванията на Бойко Рашков при Лора Крумова съм убеден, че с тези хора нищо не може да се направи. За каква правова държава говорим, когато излиза един
комунист и започва да раздава присъди? Толкова са изобличаващи фактите – „Промяната“ ви откраднаха по левче от всеки зареден литър гориво, за да го изпратят на Путин. От 33 лв. на 300 лв. стана газът. Всичко това през посредници, а парите ги няма“, заяви Борисов.
Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че България е надживяла много кризи и ще се справи и с тази. „Аз съм ви спасил от три кризи, но винаги сме били с бюджетен излишък и се е строило. Имаме три варианта за правителство, само ни трябва добър резултат. За стабилна България отново на 2 април“, каза Борисов.
Преди срещата в ДТ „Стефан Киров“ Бойко Борисов посети новостроящия се храм „Света Петка“. Това е първата църква, строена в града след повече от 20 години. Първата копка бе направена през 2008 г. с благословението на Сливенския митрополит Йоаникий. За построяването й многократно са инициирани дарителски кампании, в които с пари, доброволен труд и материали се включиха общински съветници, граждани и фирми. Инициативата за облагородяването на местността около „Света Петка“ от Община Сливен е по предложение на кмета Стефан Радев, председателя на Общински съвет Димитър Митев и зам.-кмета Камен Костов.

„Промяната направи така, че провокира инфлацията. Всичко са лозунги и лъжи. През цялата си трудова кариера не съм виждала хора с такава ниска степен на грамотност и с такава висока степен на възможност да лъжеш и продаваш надежда. За скъпата храна има много причини, но основната е нестабилността в държавата в продължение на две години без работещ кабинет. След 2 април ни трябва стабилно правителство и всеки да знае каква е неговата перспектива. Правителство може да има само с ГЕРБ“, декларира бившият земеделски министър.