Начало » Новини » Крими » Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ

Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ

ODMVR

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има до 03.01.2023, когато се очаква засилен трафик, съобщиха от Областна дирекция на МВР Сливен. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. В ход е специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност”. Ще се осъществява засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Следи се за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност.

Извършва се контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

ОДМВР-Сливен предупреждава гражданите да бъдат внимателни при използването на пиротехнически изделия. С оглед безопасността те трябва да се купуват само от търговски обекти, притежаващи необходимите разрешителни. Задължително да се проверява срокът на годност. Да не се предоставят за ползване от деца и да не се използват в закрити помещения.

ОДМВР-Сливен пожелава на всички весело посрещане на Новата 2023 година.