Начало » Новини » Крими » Искат постоянен арест за контрабандист на 19 килограма аналози на наркотици

Искат постоянен арест за контрабандист на 19 килограма аналози на наркотици

3 1

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., обвинен в опит за контрабандно пренасяне на близо 19 килограма аналози на наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата.

Окръжна прокуратура – Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на С.С. Той е обвинен за това, че е направил опит контрабандно да пренесе през границата на страната 18. 412 килограма аналози на наркотични вещества.

Опитът е останал недовършен, поради независещи от волята на дееца причини. Престъплението е осъществено на 29.01.2023 г. на ГКПП „Малко Търново“, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл.242, ал.2, пр.1, вр. чл.18, ал.1 от НК, вр. чл.7, чл.30, чл.31 и чл.73, ал.1, чл .4, ал. 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

4

Установено е, че опитът за контрабанда е извършен с лек автомобил, който е бил управляван от обвиняемото лице. Той е трябвало да премие от България в Турция. Химичните аналози на наркотични вещества са установени благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверка на превозното средство. Те са били разпределени в 19 пакета. 8 от тях са били укрити в резервната гума, а останалите 11 в задната седалка на автомобила.

2

Общата стойност на откритите вещества възлиза на 589 195 лв. по цени на съдопроизводството.

Предстои Окръжен съд – Бургас да насрочи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено през днешния ден.