Начало » Избори » И Минчо и Маринчо са кандидати за кмет на Сливен

И Минчо и Маринчо са кандидати за кмет на Сливен

zvanarnew9

Извън контекста на добронамерената шега един бивш и един настоящ областен управител на Сливен са регистрирани от Общинска избирателна комисия (ОИК) за кандидати за кмет на Сливен.

Минчо Афузов, предизвикал истински трус в местната организация на БСП и истинска ярост у Корнелия Нинова е регистриран като независим кандидат за кмет с повече от 200 от изискуемите подписи, подкрепящи кандидатурата му.

От друга страна сегашният областен управител Маринчо Христов е регистриран като коалиционен кандидат за кмет на националната коалиция Продължаваме промяната – Демократична България.

Преди предстоящите местни избори прави впечатление, че кандидатите за общински кмет ще бъдат много по-малко, отколкото на предишните местни избори и от по-предишните. След споменатите трусове БСП за четвърти път издигна ген. Кольо Милев. А настоящият кмет Стефан Радев с цялата местна и централна подкрепа на ГЕРБ, на финала, може би, ще премели сили с Пламен Крумов, който привлече сериозни фигури от местния бизнес и някои настоящи общински съветници и не само, плюс засега негласната подкрепа на някои политически партии и коалиции. От публикуваните регистрации в ОИК личи, че някои партии и коалиции въобще не са регистрирали кандидат за кмет, независимо от относителната им тежест в национален мащаб. За кандидата на партия „Обида за българската история“ въобще мълчим.