Начало » Избори » Кремена Петрова има шанс да стане депутат от Сливен

Кремена Петрова има шанс да стане депутат от Сливен

Kremena Petrova

Новозагорката Кремена Петрова все още има шанс да стане депутат от област Сливен. Тя бе пета в листата на Продължаваме Промяната – Демократична България, но изпревари втория в листата Георги Гвоздейков с 1 012 преференции. Дали Кремена ще бъде народен представител зависи от въртележката с разпределението на мандатите по метода Хеър-Ниймайер, който прехвърля гласове от други избирателни райони към по-голям остатък. Както вече писахме сигурен депутат от Сливен е водачът на листата на ПП – ДБ Татяна Султанова – Сивева. Коалицията има 10 048 гласа, което е далеч от над 16 000 за два пълни мандата и това дали ще влезе Кремена Петрова ще зависи от това как ще се завърти парламентарната рулетка за преразпределянето на гласовете по области при по-малките партии, още повече, че ИТН се промъкнаха в парламента през иглени уши.

Кремена постигна поредния си висок преференциален резултат не само от родната си Нова Загора, но и в Сливен и другаде в областта. При това е получила удари под пояса след като нейни хора са били подменени в комисиите в новозагорско от друг кандидат в листата на ПП – ДБ, който е имал пълномощно пред РИК. Промените са станали в съботния ден.

Кремена Петрова е уважаван общински съветник в Общински съвет Нова Загора. Човек с кауза. Тя бе в основата на Инициативния комитет „Нова Загора иска да диша“, който въстана срещу институциите, които нехаеха за обгазяването на града с неприятни миризми от инсталацията за биогаз на „Градус“, както и отделянето на вредни субстанции в почвата и водите. Нейна кауза бе и запазването на сградата на жп гарата в града – паметник на културата и др. За втори път след Сашо Боев, Кремена наскоро осъди общината за неправомерно завишение на такса смет.