Начало » Новини » Политика » Крум Зарков: За съжаление БСП продължава с тъжните резултати

Крум Зарков: За съжаление БСП продължава с тъжните резултати

2 2 scaled

Изборите преминаха спокойно и добре организирано и без големи инциденти. Затова благодарност заслужават институциите и хилядите членове на СИК, които се справиха с много големи предизвикателства, пред които ги беше изправил българския законодател с последните промени на изборното законодателство. Това каза пред журналисти служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който инспектира днес Сливенския затвор.

„За съжаление изборната активност продължава да се движи в рамките на антирекордите, които поставихме миналия път и хартиената бюлетина не върна избирателите. Връщането и очевидно беше грешка. Грешно беше и за тези партии, които си мислеха, че това ще повиши резултата им. Това се видя. Винаги съм твърдял, че не начинът на гласуване кара хората да подкрепят една партия или не, а нейната политика. За съжаление БСП продължава с тъжните резултати. Аз съм сигурен, че моята партия ще намери начин да излезе от тази ситуация. Надявам се скоро да имаме партийни форуми, където да обсъдим перспективите“, каза още Зарков.

На въпрос дали оставката на Корнелия Нинова стои на дневен ред, Зарков отговори така:

„Нещата отиват далеч отвъд това и далеч сега не е момента да коментираме“.

„Избирателите проговориха, избраните още не са. Нека да изчакаме да видим какви ще са заявките и как тези, които се явиха на изборите ще прочетат собствените си резултати. През това време, ние от служебното правителство, сме длъжни да изпълняваме нашите си дневни задачи и да осигуряваме управлението на страната“, коментира още Крум Зарков.