Начало » Новини » Общество » Поздравление на кмета на Котел по случай 3 март

Поздравление на кмета на Котел по случай 3 март

Kostakarana6ev scaled

Уважаеми дами и господа,

Скъпи жители на община Котел!

Трети март е ден, който ни изпълва с особен трепет и вълнение. Дата на възкръсналата Свобода – търсена, чакана, бленувана пет века! Заплатена с кръвта на хилядите руски, български, украински и фински чеда, с едничката надежда да бъдат осъществени идеите на българските революционери и възрожденци – на Раковски, Левски и Ботев, на нашите мъченици от Априлското въстание, на всички национални герои.

Днес патриотизмът ни се превръща в повик, заглушаващ всички други чувства. Мислите ни са изпълнени със спомени за националните ни герои, техните подвизи и победоносната им саможертва.

Вече 145 години нашата страна преживява различни периоди в своята история, а българинът се научи да преглъща несбъднатите си мечти. Въпреки всичко той предава заветите на апостолите, на революционерите и възрожденците на децата си и възпитава у тях гордост, себеуважение и любов към Родината!

Скъпи съграждани!

Пазете националните идеали и историческата си памет, защото малкият град Котел и неговото вековно минало, са голяма частица от историята на България! Неговото настояще, не се нуждае от размисли, а от действия, в които чувството за общност, да е водещо! Неговото бъдеще, зависи от обединението ни – и в делници и в празници, и в хубаво и в лошо! Затова бъдете единни и достойни българи! Нека всички ние, с повече вяра и упоритост, направим Котел още по-притегателно място в България.

Пожелавам здраве, радост и благополучие на всички граждани на община Котел!

Честит празник!

Бог да пази България!

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел