днес
Начало » От мрежата » Полицай – трафикант

Полицай – трафикант

1111 1

Неведнъж сме коментирали, че управляващите недържавници в последно време неглижираха охраната на границата, контрола, стимулирането и обучението в силовите ведомства, да не говорим за патриотичното възпитание и резултатите се мултиплицираха в инциденти и престъпления.

Два микробуса с 56 нелегални мигранти от Афганистан са заловени на магистрала „Тракия“ само в рамките на 7 часа, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив, цитирана от dir.bg. При втория случай зад волана на превозното средство е бил полицай.

Около 8.30 часа в района на 119 километър в посока София край село Бенковски е спрян бус, управляван от 23-годишен водач с полицейска униформа. Установено е, че шофьорът е служител на специализираните полицейски сили на СДВР. Мъжът е от Перник и от три години работи в полицията. При спиране на буса се е е легигимирал със служебна карта, вероятно разчитайки, че по този начин ще отклони проверката на микробуса, коментира районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

Във возилото се открити 31 афганистанци на видима възраст между 20 и 30 години. Мъжете са в добро здравословно състояние. При разпитите са посочили, че са дали по 4000 турски лири (около 400 лева), за да бъдат превозени. Те са натоварени в района на Бургас с уговорката да бъдат закарани близо до Сърбия, а оттам, вероятно, да бъдат превозени с друг автомобил.

Предстои на полицая да бъде повдигнато обвинение. При разпити е изразил съжаление. Униформеният е признал, че и друг път е извършвал превоз на нелегални мигранти. До 31 декември м. г. е бил в болнични, като е трябвало да почне работа на 6 януари.

Зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев съобщиха за още един случай с нелегални мигранти. Седем часа преди задържането на полицая трафикант, около 1 часа тази нощ, в същия участък от магистралата, е спрян бус „Форд Транзит“с 25 нелегални афганистанци.

Шофьорът е от Харманли, 35-годишен, неосъождан. При разпита е разказал, че преди около две седмици се е запознал с двама турски граждани, които му предложили работа – да превозва бежанци през страната срещу заплащане. На 1 януари са провели среща и се разбрали да направят транспортирането на мигрантите през тази нощ. В района на бургаско село са били натоварени 25-те мигранти в бус, нает от фирма, от друго лице, не е от шофьора и на 120 км на „Тракия“ е заловен. Посоката на мигрантите е била отново към Сърбия и оттам в страна от ЕС. Договорката е била да бъдат транспортирани до град Сливница, където за тази услуга двамата турски граждани са му заплатили вчера сумата от 5000 лева. След като ги преброихме, установихме, че са 4 800 лева.