днес
Начало » Новини » Прожекция на късометражния филм „На брега на морето”, насочена към лица със специални потребности

Прожекция на късометражния филм „На брега на морето”, насочена към лица със специални потребности

Press The Seaside

По линия на надграждане на партньорските инициативи за превантивна работа с фокус уязвими групи, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с фондация „Инициатива съпричастност”, проведоха прожекция на късометражния филм „The Seaside” / „На брега на морето”.

Десет лица със специални потребности бяха запознати с опасностите от попадане в съвременната форма на робство, като се акцентира върху трафика на хора с цел сексуална експлоатация и насилствена проституция. В рамките на инициативата се обсъдиха възможностите за докладване на престъплението чрез Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Късометражният филм „The Seaside” / „На брега на морето” е предоставен на МКБТХ – Сливен от фондация А21 България. Режисьор на продукцията е Крисчън Елиът, който от години е отдаден на каузата за борба с трафика на хора и защита на човешките права.

По последни данни на Еврпейската комисия трафикът на хора с цел сексуална експлоатация остава най-разпространената форма на трафик. Почти три четвърти или 72 % от всички жертви в Европейския съюз и 92 % от жертвите на сексуална експлоатация са жени и момичета.

Трафикантите на хора използват особената уязвимост на хората с увреждания с цел сексуална експлоатация, принудителна просия и фиктивни бракове.