днес
Начало » Новини » Проф. Пламен Джуров и маестро Георги Калайджиев се срещнаха с минчо Афузов

Проф. Пламен Джуров и маестро Георги Калайджиев се срещнаха с минчо Афузов

340470036 901329487637869 6169036740689428821 n

Един от най-изтъкнатите български диригенти професор Пламен Джуров, ръководителят на проекта „Музиката вместо улицата“ маестро Георги Калайджиев и директорът на Симфоничен оркестър Сливен Кремена Оксенкруг се срещнаха с областния управител Минчо Афузов днес, ден преди очаквания с нетърпение Великденски концерт на сливенските симфоници.

Концертната проява утре е забележителна не само заради програмата, включваща монументалната „Стабат Матер“ от Перголези, Концерт за цигулка N 3 от Моцарт и Симфония в ре мажор от Салиери, но и заради съвместното музициране, под диригентската палка на проф. Джуров, на оркестрантите от Симфоничен оркестър Сливен и младите таланти от проекта „Музиката вместо улицата“. На пресконференция днес всички участници в предстоящото музикално събитие бяха единодушни, че съвместната работа на сцената на зала „Сливен“ се е оказала вълнуваща, вдъхновяваща и професионална, и че подобни срещи на подрастващите музиканти с опитни инструменталисти – като тези от сливенския оркестър, задълбочават мотивацията и музикалната интелигентност на децата от проекта.

По време на срещата в Областна администрация стана ясно, че Община Сливен се е ангажирала да продължи с финансовата си подкрепа за проекта на Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. От своя стана областният управител г-н Афузов заяви своята готовност да съдейства логистично и на високо държавно ниво на проекта „Музиката вместо улицата“ и Симфоничен оркестър Сливен, в мисията им да утвърждават мястото на класическата музика в културния живот на града и региона.