Начало » Новини » Крими » Тероризират директора на училището в Пъдарево

Тероризират директора на училището в Пъдарево

Padarevo u4ili6te

Постоянен терор е наложен от неизвестни върху директора на Основно училище „Георги Раковски“ в котленското село Пъдарево.

След последния случай на разбиване на неговия кабинет вчера, жители на селото алармираха „Звънар“. Пъдаревци си харесват директора и бяха много разтревожени, защото нещо подобно се е случило и с предишния директор Младен Кирчев, който според местните въвел ред, но имало посегателства върху колата му. Настоящият директор Хюсеин Моллов потвърди за постоянния тормоз.

„Постоянно чупят прозорците на дирекцията. Допускам, че това е някакъв натиск“, заяви Моллов.

Последно снощи е взломена дирекцията за четвърти път. При предишните влизания е откраднат лаптоп, друга техника и документи. През лятото на миналата година са нанесени вреди на колата на директора. Хюсеин Моллов е директор на училището в Пъдарево от юли 2022 г.

От октомври месец за случаите в Пъдарево има образувани няколко досъдебни производства, общо четири съобщиха за „Звънар“ от Областна дирекция на МВР. По колата на директора не е стреляно с въздушна пушка или с каквото и да било друго оръжие. Това са установили криминалистите. Стъклото на колата е било пукнато. Разследва се чупенето на стъклата и откраднатата техника. Разследването има някои определени насоки.

Началникът на Районно управление Котел е наредил патрулен екип да обикаля всяка вечер селото.

В котленското село Пъдарево сред предимно малцинственото младо население отдавна действа евангелистка църква, която организира извозването на деца от селото до детска градина и училище в Сунгурларе и привлича родителите с осигуряване на храна и подаръци.

Твърде е възможно описаният терор да цели отказването на поредния директор, за да се стигне до закриването на училището и детската градина в котленското село.