Начало » Новини » Култура » Ямболският куклен театър доведе в Нова Загора „Котаракът в чизми“ по покана на общинското ръководство

Ямболският куклен театър доведе в Нова Загора „Котаракът в чизми“ по покана на общинското ръководство

DSC00899

Един от многото подаръци за най-малките от общинското ръководство по повод празника на Нова Загора беше гостуването на Държавен куклен театър „Георги Митев“ от гр. Ямбол. Актьорите зарадваха своите най-малки приятели от детските градини от 10:00 ч., а учениците от началните училища – от 11:30 ч. с постановка на тяхна любима приказка. Познатите герои от „Котаракът в чизми“ изиграха увлекателната история на Шарл Перо на театралната сцена на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“.

В центъра на заплетената интрига беше един забавен котарак в чизми, предан на своя стопанин. С острия си ум той успя да направи воденичарския син царски зет и да покаже, че с хитрост, сръчност, изобретателност и чар е възможно да се сътвори добро за някого, когото обичаш.

Малчугани и актьори се забавляваха от сърце и изживяха приключенията на сцената заедно.

Децата се смяха, потръпваха от страх пред великана, ръкопляскаха ентусиазирано и отнесоха със себе си най-приказното настроение.