Начало » Новини » Крими » Постоянен арест за бащата, убил сина си в Горно Александрово пред очите на внуците

Постоянен арест за бащата, убил сина си в Горно Александрово пред очите на внуците

2 TGnnxhb scaled

Сливенски Окръжен съд е постановил постоянна мярка задържане под стража за 60 годишен с инициали Г. В., каза пред „Звънар“ административният ръководител на съда Мартин Данчев. Подсъдимият е обвиняем за убийство на сина си, извършено в сливенското село Горно Александрово на 27 април след 22 ч. вечерта.

Сред мотивите са опасността да извърши друго престъпление, да се укрие и тежестта на обвинението.

Припомняме: 60 годишен мъж от сливенското село Горно Александрово уби 40 годишния си син на 27 април вечерта в селото след свада. Убийството бе потвърдено от полицията. Инцидентът е станал на 27 април след 22 ч. при скандал в дома им. Бе образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

Престъплението е квалифицирано по чл.116,ал.1, т.3, предл.3, вр. чл.115 от НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено след възникнал спор между двамата мъже. Престъплението е извършено с нож, с който са нанесени четири удара по тялото на пострадалия 40-годишен мъж.

Убитият син е работил в Германия и наскоро се е върнал за малко, като е имал билет за връщане в Германия за събота. Убийството станало след като майката говорила с дъщеря си по телефона на извършителя, а убитият поискал да говори със сестра си и след кавга получил удар с нож право в сърцето. Цялата трагедия се разиграва пред очите на деца, най-малкото от които е 5 годишно – внуците на извършителя. На убиството е присъствал и братът на извършителя – чичо на убития. Той е разпитат от полицията и освободен.

Семейството се е занимавало основно със земеделие, притежават техника. Убиецът наглеждал и имотите на децата си, които работят в чужбина. Имал особен характер.