Начало » Новини » Култура » Цветан Казанджиев представя самостоятелната изложба „Стела“ в Жеравна

Цветан Казанджиев представя самостоятелната изложба „Стела“ в Жеравна

1 20

Исторически музей – Котел и Художествена галерия „Христо Тодоров“ – Жеравна имат удоволствието да ви поканят да се потопите в магията на графиката, живописта и акварела на художника Цветан Казанджиев.

Самостоятелната изложба „Стела“ ще бъде открита на 22 април 2023 г. от 15.00 ч.

Цветан Казанджиев е роден на 17 октомври 1960 година в град Ямбол. От 1985 година започва активно участие в национални и международни графични форуми и изложби. Член на Съюза на българските художници – секция „Графика” от 1989 година.

Казанджиев има над 70 участия в международни форуми и биеналета. Има редица изложби в страната и чужбина. За последно той излага свои картини в жеравненската галерия, в колективна изложба през 2022 г. Негови картини се намират в музеи и частни колекции по цял свят.

За творчеството на Цветан Казанджиев Иван Гранитски споделя: „Цветан Казанджиев е едно от философски извисените и търсещи имена в съвременното изкуство. Творецът се потапя в античните митология и символика, а някои от работите му приличат на сънуване наяве. Цветан Казанджиев напряга съзнанието… Той е един от умните, талантливи художници, които се опитват да кажат нова дума в съвременното пластическо изкуство.”